Pečená vepřová plec s karotkou a bramborem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové plece
- 1 velká cibule
- 1 kg karotky
- 250 ml mrkvové šťávy 100%
- sůl
- olivový olej
- máslo
- cukr
- bílý pepř
- hladká mouka
Postup Pečená vepřová plec s karotkou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Dobře maso s kořením promneme a dáme do pekáče společně s na hrubo nakrájenou cibulí.
Podlijeme 3 dl vody a pečeme zakryté do změknutí masa. Posledních 20-30 minut pečeme na barvu bez zakrytí.
Do hrnce nalijeme tři lžíce olivového oleje a 100 g plátek másla. Po rozpuštění másla přidáme na tenká kolečka nakrájenou karotku a zprudka opečeme.
Po krátké chvilce přidáme jednu lžící krystalového cukru, osolíme, opepříme bílým pepřem a podlijeme čtvrt litrem za studena lisované 100 % mrkvové šťávy. Promícháme a necháme dusit na mírném plameni pod pokličkou.
Když už jsou plátky mrkve skoro měkké tak v trošce vody rozmícháme jednu lžíci hladké mouky a vlijeme k mrkvi, a za častého míchání necháme na mírném plameni cca 10 minut provařit. Hotovou mrkev dochutíme oříškem másla, pro zjemnění a lesk omáčky. Podáváme s bramborem.