Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- krůtí prsa
- máslo
- 2 stroužky česneku
- koření – sůl, pepř, snítka tymiánu
- Na čočkový salát:
- hrnek čočky
- 1 cibule
- 5 cherry rajčat
- menší cuketa
- česnek
- 2 žampiony
- olivový olej
- koření – sůl, pepř
Postup Pečená krůtí prsa s teplým čočkovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Pečeme vcelku, ale nařízneme několik plátků. Osolíme, opepříme a dáme do pekáče vymazaného máslem. Nastrouháme česnek a dáme do každého zářezu mezi plátky. Přidáme snítku tymiánu, podlijeme vodou a dáme péct na 210 stupňů cca 35-40 minut.
Čočku přebereme, opláchneme a dáme vařit dle návodu. POZOR, čočku bychom neměli převařit a měla by být na skus, proto častěji ochutnáváme. Jakmile máme čočku uvařenou, tak ji scedíme, osolíme a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a začneme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme na kostičky nakrájenou cuketu, cherry rajčata, žampiony a stroužek česneku. Jakmile máme orestováno, vmícháme do čočky a dle potřeby osolíme a opepříme
Abychom měli k masu i nějakou omáčku, dáme do pánve po zelenině výpek z pekáče, zalijeme naběračkou vývaru a necháme provařit. Na zjemnění můžeme přidat trochu smetany.