Pečená krůta s nádivkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

Suroviny
Krůta
4 žemle
2 dl mléka
15 dkg slaniny (rozdělíme na 2 díly)
lžičky sušené petrželové natě (lze dát čerstvou ev nahradit libečkem pažitkou)
2-3 lžíce mandlí sekaných
1/2 ks jablka (nakrájeného na kostičky)
2 vejce
sůl
pepř
Droby (srdce,žaludek a játra umeleme)
kousek červené papriky -nemusí být
1 malá cibule
(Na potření krůty)
2 lžíce oleje
mletý kmín
sůl
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Postup: žemle pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy a přelijeme mlékem.

  2. Když nám tekutina nasákne přidáme namleté droby, nasekané mandle, najemno nakrájenou slaninu a jablko, přidáme petržel, sůl, pepř, vejce a důkladně směs promícháme.

  3. Krůtu před naplněním nasolíme a dutinu břišní naplníme nádivkou.

  4. Zašijeme nití nebo spíchneme jehlou na maso.

  5. Do pekáče dáme druhý díl pokrájené slaniny, pokrájenou cibulku a vložíme naplněnou krůtu.

  6. Krůtu potřeme směsí oleje a koření.

  7. Přiklopíme poklicí a dáme péci. A 200-250°C. Délka pečení se odvíjí od velikosti krůty-každá kuchařka pozná!

  8. Poté odklopíme poklici a dál pečeme 20 minut,aby krůta získala pěknou barvu.

  9. Příloha: bramborový knedlík, zelí - nwbo vařené brambory a zel.salát


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!