Pečená krůta s nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Suroviny
- Krůta
- 4 žemle
- 2 dl mléka
- 15 dkg slaniny (rozdělíme na 2 díly)
- lžičky sušené petrželové natě (lze dát čerstvou ev nahradit libečkem pažitkou)
- 2-3 lžíce mandlí sekaných
- 1/2 ks jablka (nakrájeného na kostičky)
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- Droby (srdce,žaludek a játra umeleme)
- kousek červené papriky -nemusí být
- 1 malá cibule
- (Na potření krůty)
- 2 lžíce oleje
- mletý kmín
- sůl
- sladká paprika
Postup Pečená krůta s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Postup: žemle pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy a přelijeme mlékem.
Když nám tekutina nasákne přidáme namleté droby, nasekané mandle, najemno nakrájenou slaninu a jablko, přidáme petržel, sůl, pepř, vejce a důkladně směs promícháme.
Krůtu před naplněním nasolíme a dutinu břišní naplníme nádivkou.
Zašijeme nití nebo spíchneme jehlou na maso.
Do pekáče dáme druhý díl pokrájené slaniny, pokrájenou cibulku a vložíme naplněnou krůtu.
Krůtu potřeme směsí oleje a koření.
Přiklopíme poklicí a dáme péci. A 200-250°C. Délka pečení se odvíjí od velikosti krůty-každá kuchařka pozná!
Poté odklopíme poklici a dál pečeme 20 minut,aby krůta získala pěknou barvu.
Příloha: bramborový knedlík, zelí - nwbo vařené brambory a zel.salát