Pečená krkovička se sušenými houbami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- asi 1,3 kg krkovičky
- hrst sušených hub
- 2 stroužky česneku
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
- sádlo na vymazání pekáčku
Postup Pečená krkovička se sušenými houbami
Postup přípravy receptu
-
Pekáček dobře vymažeme sádlem a vyložíme silnějšími plátky osolené a opepřené krkovičky. Posypeme drceným kmínem a dáme péct na 170-180°C.
V hrnečku vody namočíme sušené houby, asi 10 minut je pak povaříme, smícháme s rozetřeným česnekem a vše nalijeme mezi předpečené plátky masa.
Dopečeme při trochu vyšší teplotě do zčervenání masa. (Pokud je třeba, dolijeme při pečení trochu vody, ale maso by na rozdíl od hub nemělo být ponořené.) Podáváme s brambory, mačkanými s kouskem másla.