Pečená hokaidó s beluga čočkou a krůtím masem recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

dýně hokaidó
krůtí maso
šalotka
mrkev
sůl, pepř
olivový olej
bazalka
beluga čočka
žampiony
basamico
med

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaidó očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme do mísy stranou. Do pánve přidáme na drobno nasekanou mrkev spolu s dýní a restujeme do změknutí. Zasypeme sušenou bazalkou, osolíme a promícháme.

  2. Směs z pánve přendáme do pekáčku s trochou olivového oleje, dáme péct do trouby vyhřáté na 180-200°C asi na 30 minut. V mezičase dáme vařit čočku. Propláchneme ji a zvolna vaříme na mírném plameni asi 20-25 minut, čočka by neměla být úplně měkká, spíše na skus. Žampiony nasekáme na drobno.

  3. Uvařenou čočku slijeme (trochu vývaru ponecháme na podlití) a propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme spolu s krůtím masem a nasekanými žampiony do pekáčku k zelenině. Ochutíme lžící balsamica a kapkou medu a podlijeme vývarem z čočky. Promícháme a dáme opět péct na dalších 30 minut. Vidličkou zkontrolujeme, zda je dýně měkká a můžeme podávat. Přílohy netřeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!