Pečená hokaidó s beluga čočkou a krůtím masem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- dýně hokaidó
- krůtí maso
- šalotka
- mrkev
- sůl, pepř
- olivový olej
- bazalka
- beluga čočka
- žampiony
- basamico
- med
Postup Pečená hokaidó s beluga čočkou a krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Dýni hokaidó očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme do mísy stranou. Do pánve přidáme na drobno nasekanou mrkev spolu s dýní a restujeme do změknutí. Zasypeme sušenou bazalkou, osolíme a promícháme.
Směs z pánve přendáme do pekáčku s trochou olivového oleje, dáme péct do trouby vyhřáté na 180-200°C asi na 30 minut. V mezičase dáme vařit čočku. Propláchneme ji a zvolna vaříme na mírném plameni asi 20-25 minut, čočka by neměla být úplně měkká, spíše na skus. Žampiony nasekáme na drobno.
Uvařenou čočku slijeme (trochu vývaru ponecháme na podlití) a propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme spolu s krůtím masem a nasekanými žampiony do pekáčku k zelenině. Ochutíme lžící balsamica a kapkou medu a podlijeme vývarem z čočky. Promícháme a dáme opět péct na dalších 30 minut. Vidličkou zkontrolujeme, zda je dýně měkká a můžeme podávat. Přílohy netřeba.