Pečená česneková hlíva na způsob číny recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

200 g hlívy ústřičné
olivový olej
sůl, zelený pepř
sypká červená paprika
jarní cibulka
2 stroužky prolisovaného česneku
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu pokrájíme na proužky (podobně jako kuřecí nudličky na čínu“).. Osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem, posypeme sypkou červenou paprikou, přidáme utřený česnek a pokrájenou jarní cibulku.

  2. Promícháme a necháme v chladu přes noc. Druhý den naloženou hlívu vložíme do pekáčku a pečeme v přehřáté troubě na 170 stupňů doměkka. Podáváme samotnou nebo s pečeným masem. Výborná je hlíva ve šťouchaných bramborách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!