Pavliny halušky recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

menší hlávka zelí
domácí uzená slanina
šunka
čabajka
cibule
sůl
drcený kmín
pepř
Na halušky:
brambory
hladká mouka
vajíčko
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky nakrájenou šunku s čabajkou, opepříme, okmínujeme, promícháme, vložíme do rozpálené trouby na 250°C a hodinu za občasného promíchání zapékáme. Dosolíme podle potřeby až nyní, já jsem to posolil před vložením do trouby a směs byla lehce přesolená.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, v mixeru rozmixujeme, přelijeme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, mouku, promícháme, vyzkoušíme v osolené vařící vodě, zda se halušky nerozvařují (pokud ano, přidáme mouku) a přes haluškovač protlačujeme do vroucí vody. Vařečkou podvihneme od dna a až halušky vyplavou, necháme 3-5 minut provařit, scedíme a propláchneme teplou vodou.

  3. Ihned smícháme halušky se směsí ze zelí a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!