Pavliny halušky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- menší hlávka zelí
- domácí uzená slanina
- šunka
- čabajka
- cibule
- sůl
- drcený kmín
- pepř
- Na halušky:
- brambory
- hladká mouka
- vajíčko
- sůl
Postup Pavliny halušky
Postup přípravy receptu
-
Na kostičky nakrájenou slaninu na brutvanu (plech s vyšším okrajem) vyškvaříme, přidáme cibuli, zarestujeme do sklovata a přidáme najemno nakrájené zelí, na nudličky nakrájenou šunku s čabajkou, opepříme, okmínujeme, promícháme, vložíme do rozpálené trouby na 250°C a hodinu za občasného promíchání zapékáme. Dosolíme podle potřeby až nyní, já jsem to posolil před vložením do trouby a směs byla lehce přesolená.
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, v mixeru rozmixujeme, přelijeme do misky, osolíme, přidáme vajíčko, mouku, promícháme, vyzkoušíme v osolené vařící vodě, zda se halušky nerozvařují (pokud ano, přidáme mouku) a přes haluškovač protlačujeme do vroucí vody. Vařečkou podvihneme od dna a až halušky vyplavou, necháme 3-5 minut provařit, scedíme a propláchneme teplou vodou.
Ihned smícháme halušky se směsí ze zelí a podáváme.