Paštiková pomazánka II. recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 200 g játrové paštiky (podle vlastního výběru)
- 50-80 g másla
- sůl a pepř podle chuti
- 1 střední cibule
- 2-3 kyselé okurky podle velikosti (nebo trochu dobře okapané čalamády)
- 2-3 vajíčka natvrdo + 1-2 na ozdobu
- případně 1 lžička hořčice
Postup Paštiková pomazánka II.
Postup přípravy receptu
-
Paštiku (měla jsem svoji domácí) utřeme s máslem, osolíme, opepříme, přidáme najemno krájenou cibuli a okurku (nebo drobně posekanou čalamádu) a nadrobno rozkrájená vejce (další vejce jsem použila na ozdobu).
Podle chuti můžeme přidat i lžičku hořčice. Pokud použiji do pomazánky čalamádu, tak hořčici ani nedávám, ale kdo rád, tak si ji přidá.
Promícháme a mažeme na chleba, veku, apod. Hodí se i na jednohubky. Zdobíme dle fantazie a obsahu ledničky. Množství surovin si každý může upravit podle své chuti a podle počtu strávníků.