Pařížské řezy jednoduché recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 3/4 hrnku oleje
- 1 hrnek vody
- 4 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- Krém:
- 3 šlehačky (používám de luxe, lépe se vyšlehají)
- 2 tyčinky ledových kaštanů
- 1/2 čokolády na vaření
- Dále:
- rum
- marmeláda (pikantní)
- Na posyp:
- tyčinka Margot
Postup Pařížské řezy jednoduché
Postup přípravy receptu
-
Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout.
Pařížskou šlehačku pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.