Pařížské řezy jednoduché recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
3/4 hrnku oleje
1 hrnek vody
4 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
3 šlehačky (používám de luxe, lépe se vyšlehají)
2 tyčinky ledových kaštanů
1/2 čokolády na vaření
Dále:
rum
marmeláda (pikantní)
Na posyp:
tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.

  2. Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech. Upečeme a necháme vychladnout.

  3. Pařížskou šlehačku pak vyšleháme a natřeme na korpus, který jsme pokapali rumem a potřeli pikantní marmeládou. Posypeme strouhanou tyčinkou Margot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!