Pařížská kvítečka s ořechovou kuličkou recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 70 g mletého cukru
- 150 g másla
- 30 g mletých ořechů
- 30 g nastrouhané čokolády
- 2 KL kakaa
- 1 žloutek
- Krém:
- základní krém
- mleté ořechy
- čokoláda
- rum
- Ořechové kuličky:
- 100 g ořechů
- 100 g cukru
- 1 bílek
- trochu rumu
- čokoládová poleva
Postup Pařížská kvítečka s ořechovou kuličkou
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Pečeme 180°C cca 8 minut.
Upečená kolečka slepujeme krémem a poléváme čokoládovou polevou. Jakmile poleva zatuhne, dáme na každý kvíteček cukrářkou špičkou trochu krému a přilepíme ořechovou kuličku.
Krém: Do základního krému vmícháme trochu mletých ořechů (přesívám přes hrubé síto, aby krém prošel špičkou), vychladlou rozpuštěnou čokoládovou polevu a trochu rumu.
Ořechové kuličky: Všechny suroviny vypracujeme a tvoříme malé kuličky.