Pařené masové koule s bílou čepicí na barevné peřince (parní hrnec) recept

Top Recepty, Dietní recepty

Suroviny na recept

0,5 kg mletého masa
1 menší cibuli
1 vejce
větší špetka rozmarýnu
tymiánu
bazalky
1 lžička Podravky Harmonia
sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce bílého jogurtu
mražená zeleninová směs:
mražená kukuřice
mražený hrášek
mražená čerstvá paprika
barevné těstoviny
mozarella
olej
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso, bylinky, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, koření, hořčici a jogurt důkladně promísíme do kompaktní hmoty a podle chuti dosolíme. Ze směsi utvoříme koule velikosti pingpongového míčku.

  2. Do parního hrnce nalijeme vodu.

  3. Do 1. napařovací misky nasypeme propláchnutou mraženou zeleninu, lehce osolíme, na ni umístíme masové koule.

  4. Do 2. napařovací misky dáme misku na rýži, do ní těstoviny, zalijeme vařicí vodou asi 2cm nad těstoviny a osolíme.

  5. Hrnec přiklopíme, nastavíme čas na 25 minut a zapneme.

  6. Po 25 minutách odebereme patro s těstovinami, masové koule poklademe kousky mozarelly, opět přikryjeme a pustíme ještě na 3 minuty pařit.

  7. Těstoviny slijeme, pokapeme olejem. Na talíři zaprášíme lehce grilovacím kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!