Pařené masové koule s bílou čepicí na barevné peřince (parní hrnec) recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 0,5 kg mletého masa
- 1 menší cibuli
- 1 vejce
- větší špetka rozmarýnu
- tymiánu
- bazalky
- 1 lžička Podravky Harmonia
- sůl
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce bílého jogurtu
- mražená zeleninová směs:
- mražená kukuřice
- mražený hrášek
- mražená čerstvá paprika
- barevné těstoviny
- mozarella
- olej
- grilovací koření
Postup Pařené masové koule s bílou čepicí na barevné peřince (parní hrnec)
Postup přípravy receptu
-
Maso, bylinky, nadrobno nasekanou cibuli, vejce, koření, hořčici a jogurt důkladně promísíme do kompaktní hmoty a podle chuti dosolíme. Ze směsi utvoříme koule velikosti pingpongového míčku.
Do parního hrnce nalijeme vodu.
Do 1. napařovací misky nasypeme propláchnutou mraženou zeleninu, lehce osolíme, na ni umístíme masové koule.
Do 2. napařovací misky dáme misku na rýži, do ní těstoviny, zalijeme vařicí vodou asi 2cm nad těstoviny a osolíme.
Hrnec přiklopíme, nastavíme čas na 25 minut a zapneme.
Po 25 minutách odebereme patro s těstovinami, masové koule poklademe kousky mozarelly, opět přikryjeme a pustíme ještě na 3 minuty pařit.
Těstoviny slijeme, pokapeme olejem. Na talíři zaprášíme lehce grilovacím kořením.