Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

tvrdé masitější papriky
kysané zelí
bobkový list
Nálev:
voda
ocet
sůl
cukr
trochu oleje do sklenice

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím a naskádáme do zavařovací sklenice. Přidáme bobkový list a zalijeme svařeným horkým nálevem.

  2. Nálev připravíme jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí. Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí.

  3. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.

  4. Necháme alespoň měsíc uležet. Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurky, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť. Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti paprik.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!