Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- tvrdé masitější papriky
- kysané zelí
- bobkový list
- Nálev:
- voda
- ocet
- sůl
- cukr
- trochu oleje do sklenice
Postup Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím a naskádáme do zavařovací sklenice. Přidáme bobkový list a zalijeme svařeným horkým nálevem.
Nálev připravíme jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí. Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí.
Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.
Necháme alespoň měsíc uležet. Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurky, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť. Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti paprik.