Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou (z parního hrnce) recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 4 bílé papriky (tenkostěnné)
- cca 600 g mletého masa
- 1/2 cibule
- sůl
- rýžové mléko (ovesné, mandlové, sojové...)
- kukuřičná strouhanka
- 4 stroužky česneku
- Rajská omáčka:
- sádlo
- 1/2 cibule
- hladká mouka (rýžová, základní bezlepková...)
- 2 malé rajské protlaky (2x cca 140-150 g)
- sůl
- hnědý cukr Demerara
- skořice
Postup Papriky plněné mletým masem s rajskou omáčkou (z parního hrnce)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu přidáme k mletému masu a druhou polovinu schováme do omáčky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Paprikám vykrojíme stopku a vnitřek - bílé části s jadérky.
K masu přilijeme trochu mléka, přidáme trochu strouhanky a osolíme. Množství je individální, jak chceme mít směs hustou.
Papriky naplníme masem - upěchováváme malou lžičkou, aby se masa vešlo do papriky co nejvíce.
Pokud maso zbude, můžeme z něj udělat kuličky.
Papriky dáme do parního hrnce a nastavíme na 35 minut. Pokud máme kuličky, nastavíme je na 30 minut.
Zatímco se papriky s masem paří, nachystáme rajskou omáčku.
V kastolu rozpustíme sádlo a zprudka na něm orestujeme nakrájenou půlku cibule. Zasypeme hladkou moukou, zamícháme, lehce opražíme a zalijeme vodou. Pořádně rozmícháme a případné hrudky rozmixujeme ponorným mixerem.
Přidáme rajský protlak, podle potřeby můžeme ještě znovu rozmixovat. Osolíme, přidáme cukr a špetku skořice.
Necháme provařit, podle potřeby můžeme ještě dochutit solí nebo cukrem.
Papriky s mletým masem podáváme s kynutým knedlíkem polité rajskou omáčkou.