Papriky plněné buřtíky a kysaným zelím recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

2-3 bílé papriky
(množství neuvádím přesně, záleží na počtu stolujících)
plnotučná hořčice
ostrý kečup
cibule
kysané zelí
anglická, popřípadě oravská slanina
špekáčky nebo párky

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček vysteleme plátky anglické nebo oravské slaniny.

  2. Papriky překrojíme na poloviny, zbavíme je žilek. Snažíme se použít masité a hluboké papriky, pokud máme tu možnost.

  3. Do každé poloviny papriky dáme vrchovatou lžíci kečupu a hořčice. Přidáme 1/4 cibule a trochu kysaného zelí.

  4. Špekáčky, popřípadě párky, oloupeme a překrojíme na čtvrtky a do každé papriky dáme nahoru, tak i dovnitř se zelím, tam je malinko vtlačíme.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů, zhruba 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!