Papriky plněné buřtíky a kysaným zelím recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 2-3 bílé papriky
- (množství neuvádím přesně, záleží na počtu stolujících)
- plnotučná hořčice
- ostrý kečup
- cibule
- kysané zelí
- anglická, popřípadě oravská slanina
- špekáčky nebo párky
Postup Papriky plněné buřtíky a kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vysteleme plátky anglické nebo oravské slaniny.
Papriky překrojíme na poloviny, zbavíme je žilek. Snažíme se použít masité a hluboké papriky, pokud máme tu možnost.
Do každé poloviny papriky dáme vrchovatou lžíci kečupu a hořčice. Přidáme 1/4 cibule a trochu kysaného zelí.
Špekáčky, popřípadě párky, oloupeme a překrojíme na čtvrtky a do každé papriky dáme nahoru, tak i dovnitř se zelím, tam je malinko vtlačíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů, zhruba 15-20 minut.