Panenka s pikantní omáčkou a opečenými žampiony na slanině recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- cca 300 g panenské svíčkové
- sůl, pepř, hořčice
- 4-5 kusů malých žampionů
- 1/2 červené cibule
- olej
- feferonka
- červená kapie
- 1/2 rajčete
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička balsamica
- 2 lžičky sojové omáčky
- 2 lžičky naloženého zeleného pepře
- 2 lžíce kečupu
- podle potřeby voda
Postup Panenka s pikantní omáčkou a opečenými žampiony na slanině
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme, zastříkneme vodou a dusíme cca 10-15 minut.
Pak přidáme kečup, prohřejeme a vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem
Panenku nakrájíme na 2-3 cm plátky, zmáčkneme dlaní, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zprudka opečeme na oleji a odložíme do tepla.
Na druhé pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, pak ji vyjmeme, dáme na ubrousek a na výpeku ze slaniny opečeme napůl překrojené žampiony. Podáváme s opečenými bramborami, přelité omáčkou a přidáme opečené žampiony a slaninu.