Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 očištěnou vepřovou panenku
- pár plátků sušené šunky
- 1 mozzarellu
- hrst sušených rajčat naložených v oleji
- petrželka nebo bazalka
- pepř a
- sůl
- olej
- bujón nebo trochu koncentrovaného vývaru do šťávy (popř.demi glace), můžete použít i malé množství bílého vína
- kousek másla a
- cca 1 KL hladké mouky
Postup Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou
Postup přípravy receptu
-
Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe nejprve šunkou, poté nakrájenou Mozzarellou a posekanými rajčaty a bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.
Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1-2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200°C na cca 8-10 minut (podle velikosti panenky).
Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.
Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.