Paella recept
Top Recepty, OstatníSuroviny na recept
- 3 lžíce olivového oleje
- 8 kuřecích stehýnek
- 250 g anglické slaniny (nakrájené na nudličky)
- 1 cibule (velká, nadrobno nakrájená)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 250 g rajčat (oloupaných a nakrájených, použila jsem konzervu)
- 2 stroužky česneku (podrcené)
- 500 g dlouhozrnné rýže
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 130 g hrášku
- 500 g mušlí (očištěných)
- 120 g krevet (předvařených vyloupaných)
- 1 klobása Chorizo
- Na ozdobu:
- černé olivy
- 8 krevet (velkých celých)
- plátky citronu
Postup Paella
Postup přípravy receptu
-
Ohřejeme olej ve velkém kastrolu (nebo velké pánvi, která může do trouby). Přidáme stehýnka a necháme zhnědnout, asi 10 minut.
Přidáme slaninu a cibuli a smažíme ještě asi 5 minut.
Vmícháme vývar, rajčata, česnek a Chorizo a přivedeme k varu.
Přidáme rýži, papriky, hrášek, sůl a pepř podle chuti.
Přikryjeme a dáme na cca 35 minut do trouby(180 stupňů), až je rýže skoro měkká a voda se vypařila.
Mezitím dáme mušle do velkého hrnce s asi 1 cm vařící vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme 5 minut, občas hrncem zatřeseme.
Procedíme a vyhodíme všechny, které se neotevřely.
Celé krevety opražíme 2 minutky na olivovém oleji.
Vmícháme mušle a předvařené vyloupané krevety do rýžové směsi a ještě mírně 5 minut povaříme.
Ozdobíme olivami, velkými garnáty, citronem a posypeme petrželkou.