Ovocný táč recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Sezonní ovoce:
- rybíz
- angrešt
- Těsto:
- 3,5 hrnku mouky hladké
- 1 kostka droždí
- 6 lžic cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 žloutky
- 3/4 hrnku oleje
- Drobenka:
- máslo
- mouka
- cukr
Postup Ovocný táč
Postup přípravy receptu
-
Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Kynuté těsto připravíme z výše napsaných surovin. Droždí rozdrobíme v ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout. Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů.
Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.