Ovesné večky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 200 g hladké chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých ovesných vloček
- 100 g Hery
- 30 g droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička medu
- 200 ml mléka
- 200 ml podmáslí pokojové teploty
- 1 vejce
- sezamové semínko
Postup Ovesné večky
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, lžičky medu, droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme rozehřátou vlahou Heru, podmáslí, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky vytvarujeme si veky. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Troubu si rozehřejeme na 190 °C a pečeme 15 min. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 15 minut. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.