Ovesné pečivo s čokoládovými čočkami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 140 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 90 g ovesných vloček
- 50 g změklého másla
- 150 g hnědého cukru
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 5 lžic tvarohu
- 100 g čokoládových čoček nebo drobných kousků tmavé čokolády
Postup Ovesné pečivo s čokoládovými čočkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190°C.Tři velké plechy vyložíme papírem na pečení.Mouku a jedlou sodu promícháme ve středně velké misce. Vmícháme vločky.
Ve velké míse utřeme elektrickým šlehačem máslo s hnědým a moučkovým cukrem.Přidáme vajíčko s vanilkovým extraktem a šleháme další 3 minuty, dokud nebude hmota nažloutlá a krémová.Dřevěnou vařečkou do ní zatřeme tvaroh, potom přidáme moučnou směs a jen opatrně vmícháme (nepřešlehat, pečivo by bylo tvrdé).
Vmícháme čokoládové čočky.
Vrchovaté lžíce těsta klademe ve vzdálenosti 5 cm na plechy.
Pečeme asi 10 minut dozlatova.Necháme 2 minuty chladnout na plechu, potom pečivo přeneseme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout.
Skladovat můžeme ve vzduchotěsných nádobách až 2 týdny.