Ovesné pečivo s čokoládovými čočkami recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

140 g polohrubé mouky
1/2 lžičky jedlé sody
90 g ovesných vloček
50 g změklého másla
150 g hnědého cukru
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
5 lžic tvarohu
100 g čokoládových čoček nebo drobných kousků tmavé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 190°C.Tři velké plechy vyložíme papírem na pečení.Mouku a jedlou sodu promícháme ve středně velké misce. Vmícháme vločky.

  2. Ve velké míse utřeme elektrickým šlehačem máslo s hnědým a moučkovým cukrem.Přidáme vajíčko s vanilkovým extraktem a šleháme další 3 minuty, dokud nebude hmota nažloutlá a krémová.Dřevěnou vařečkou do ní zatřeme tvaroh, potom přidáme moučnou směs a jen opatrně vmícháme (nepřešlehat, pečivo by bylo tvrdé).

  3. Vmícháme čokoládové čočky.

  4. Vrchovaté lžíce těsta klademe ve vzdálenosti 5 cm na plechy.

  5. Pečeme asi 10 minut dozlatova.Necháme 2 minuty chladnout na plechu, potom pečivo přeneseme na drátěnou mřížku a necháme úplně vychladnout.

  6. Skladovat můžeme ve vzduchotěsných nádobách až 2 týdny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!