Ovarová polévka s bramborami a fazolemi recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1,5 l silného vývaru (z vepřového masa)
- 4-5 brambor
- 1 konzerva červených fazolí
- 4 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- 2 lžičky čubrice
- celerová nať
- petrželková nať
- sůl
Postup Ovarová polévka s bramborami a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.
Přidáme bílé části cibulek, prolisované stroužky česneku, ochutíme solí, čubricou a vaříme do změknutí brambor.
Fazole propláchneme, vložíme do polévky spolu s celerovými lístky a necháme ještě přejít varem.
Na závěr hotovou polévku posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí a petrželkou.