Osvěžující pomerančovo - jahodový řez recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 3 vejce
- šťáva ze 2 pomerančů
- šťáva z 1/2 citrónu
- 150 ml mléka
- 180 g cukru
- 2 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém 1:
- jahodový pudink
- 300 ml mléka
- 1 tvaroh
- 2 vanilkové cukry
- Krém 2:
- pomazánkové máslo
- 1 šlehačka 33%
- bílá čokoláda
Postup Osvěžující pomerančovo - jahodový řez
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, šťávu z pomerančů a půlky citrónu, mléko, prosejeme mouky s práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z vyšlehaných bílků. Dáme do vyhřaté trouby na 180°C cca 15-20min. Každá trouba peče jinak, tak vyzkoušíme špejlí.
Krém 1: Tvaroh vyšleháme s vanilkovými cukry. Puding vysypeme do mléka, promícháme a uvaříme. Ještě teplý zašleháme do tvarohu.
Krém 2: Šlehačku a pomazánkové máslo vyšleháme najednou dohromady.
Upečený korpus necháme vychladnout. Na něj pak ještě za tepla nalijeme tvaroh s pudingem a rozetřeme. Dáme vychladit. Na vychlazený rozetřeme šlehačku smíchanou s pomazánkovým máslem. Nakonec posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.