Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3 PL třtinového cukru
- (nebo trochu práškové stévie)
- 4 PL horké vody
- 1 PL mletých lískových oříšků
- 4 vejce
- 5 PL polohrubé mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 2 PL oleje
- Na krém:
- 2 měkké tvarohy
- 1 smetana dr Oetkera + mléko podle návodu
- strouhaná kůra z jednoho omytého pomeranče nebo (limetky)
- šťáva z jednoho pomeranče nebo (limetky)
- 400 g omytých jahod
- 200 g vypeckovaných omytých třešní
- 1 PL sirupu libovolného sirupu (měla jsem sirup Agave)
- + na studenou omáčku na přelití:
- 6 jahod + 4 třešně + cukr na umixování (stevie nebo cukr moučka)
Postup Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.
Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.
Tvaroh ušleháme se šťávou,strouhanou kůrou a sirupem. Vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera. Pak zlehka vmícháme cca 300 g jahod a třešní. Ovocným krémem potřeme vychladlý upečený korpus.
Chlazený moučník nakonec dozdobíme ostatním pokrájeným omytým ovocem.
Pár jahod a třešní jsem umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto chutnou studenou omáčkou.