Osvěžující jahodovo-třešňové řezy s krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

3 PL třtinového cukru
(nebo trochu práškové stévie)
4 PL horké vody
1 PL mletých lískových oříšků
4 vejce
5 PL polohrubé mouky
1 lžička jedlé sody
2 PL oleje
Na krém:
2 měkké tvarohy
1 smetana dr Oetkera + mléko podle návodu
strouhaná kůra z jednoho omytého pomeranče nebo (limetky)
šťáva z jednoho pomeranče nebo (limetky)
400 g omytých jahod
200 g vypeckovaných omytých třešní
1 PL sirupu libovolného sirupu (měla jsem sirup Agave)
+ na studenou omáčku na přelití:
6 jahod + 4 třešně + cukr na umixování (stevie nebo cukr moučka)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a dál přidáváme po troškách olej a horkou vodu. Nakonec vmícháme mouku se sodou a mletými oříšky.

  2. Těsto nalijeme na plech (nebo formu) s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.

  3. Tvaroh ušleháme se šťávou,strouhanou kůrou a sirupem. Vmícháme ušlehanou smetanu dr. Oetkera. Pak zlehka vmícháme cca 300 g jahod a třešní. Ovocným krémem potřeme vychladlý upečený korpus.

  4. Chlazený moučník nakonec dozdobíme ostatním pokrájeným omytým ovocem.

  5. Pár jahod a třešní jsem umixovala s cukrem a dala do chladu až na druhý den. Při podávání moučníku jsem řezy polila touto chutnou studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!