Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 660 g hladké mouky (a na vysypání formy)
- 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 220 g změklého másla (a na vymazání formy)
- 270 g krupicového cukru
- 1 lžička mandlového extraktu
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 čajová lžička pomerančové kůry
- 3 velká vejce
- 220 g bílého jogurtu
- 500 g ostružin
- Na polevu:
- 220 g moučkového cukru
- 2 lžíce vody
- čerstvé ostružiny na ozdobení
Postup Ostružinovo-jogurtový dort s cukrovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí.
Elektrickým mixérem vyšleháme máslo s krupicovým cukrem(alespoň 10 minut).Do vyšlehané směsi vlijeme pomerančovou šťávu, mandlový extrakt a přidáme pomerančovou kůru.
Nyní přidáme vejce a jogurt, nakonec přisypeme suché ingredience.Vše zamícháme.
Přidáme ostružiny, jen zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Poté dort necháme úplně vychladnout.
Smícháme moučkový cukr s vodou a vzniklou polevu rozetřeme na vychladlý dort. Polevu necháme ztuhnout a dort ozdobíme ostružinami.