Orlovská halda recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 150 g kuřecích jater
- 150 g vepřové kýty
- olej na smažení
- Do vepřové kýty:
- 1 lžička chilli koření
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule
- Do jater:
- Pepř
- později sůl
- 1/2 cibule
- Na bramboráčky:
- 3 vetší brambory
- majoránka
- sůl
- pepř
- 1 vajíčko
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- celý kmín
- olej na smažení
- Tvrdý sýr na posypání
Postup Orlovská halda
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čili koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.
Na pánev, kde budeme restovat játra dáme lžíci oleje a na půlměsíčky půl cibule. Mírně restujeme, přidáme játra, opepříme a restujeme do červena. Nakonec osolíme.
Na pánev, kde budeme restovat vepřovou kýtu dáme lžíci oleje, půl cibule a nakonec maso. Zakápneme trochou vody a restujeme pod poklicí, až se voda zredukuje.
Z těsta na bramboráčky usmažíme 3 menší placičky.
Na talířek dáme první placičku, na ni játra.
Přiklopíme druhou placičkou a na ni naložíme vepřové maso.
Přikryjeme třetí placičkou, posypeme hrubě strouhaným sýrem. Celé jídlo obložíme zeleninou.