Ořechový dort s marcipánem recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

Korpus:
4 vejce
260 g cukru krupice
200 g hrubé mouky
1 vanilkový cukr
10 PL studené vody
100 g mletých vlašských ořechů
1/2 prášku do pečiva
Krém:
0,5 l mléka
2 vanilkové pudinky
200 g cukru krupice
1/2 másla
vanilkový cukr
Marcipán:
150 g sušeného mléka (polotučné)
150 g moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
mandlové aroma
3-4 lžíce vody
potravinářské barvivo (prášek, gel)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu na 180°C. Do mísy dáme žloutky, cukr krupici, vanilkový cukr a vyšleháme. Bílky ušleháme a přidáme ke žloutkům.

  2. Přisypeme ořechy, opatrně promícháme a postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a po lžících přidáváme vodu. Důkladně, ale jemně promícháme.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme cca 45 min(záleží na troubě).

  4. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Během chladnutí promícháváme nebo posypeme vanilkovým cukrem, aby se nám neudělal škraloup.

  5. Marcipánovou hmotu uděláme smícháním všech ingrediencí kromě vody, kterou do hmoty přidáváme postupně. S vodou opatrně, aby vám hmota neztuhla.

  6. Potom podle potřeby přimícháváme barvy. Části hmoty se kterými zrovna nepracujete, ukládejte do igelitového sáčku, aby neosychaly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!