Ořechovo-broskvové řezy recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
5 vajec
4 lžíce krupicového cukru
2 lžíce horké vody
2 lžíce oleje
2 lžíce mletých ořechů
5 lžic polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
meruňkový džem na potření
Náplň:
500 ml mléka
250 ml šťávy z broskvového kompotu
3 lžíce krupicového cukru
3 vanilkové pudinky
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Na dohotovení:
1 velká plechovka broskvového kompotu
250 ml šlehačky (Rama Cremefine ke šlehání)
1 ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme.

  3. Ještě vlahý plát potřeme meruňkovým džemem.

  4. Z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout.

  5. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme doběla a postupně vmícháme pudink.

  6. Do vymíchaného krému vmícháme drobně pokrájené broskve a náplň rozetřeme na piškotový plát, uhladíme a jako další vrstvu dáme vrstvu tuhé šlehačky.

  7. Povrch řezů libovolně dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!