Oranžmisu recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na piškot na malý plech:
- 3 celá vejce
- 3PL cukru krupice
- 3PL polohrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- Na krém:
- 2x smetana na vaření
- 1x pudink bez vaření
- 2 pomeranče
- Na ozdobu:
- plátek pomeranče
- proužky kůry z omytého pomeranče
Postup Oranžmisu
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr vyšleháme do bělavé husté pěny, která dělá až špičky.Lehce vmícháme mouku s práškem a naneseme na vystříkaný plech. Pečeme na 170°C cca 10-15 minut dle trouby.
Smetany vyšleháme s pudinkovým práškem. Přidáme šťávu z pomeranče a zbylou dužinu z lisu i pomocí lžičky z vnitřku kůry. Druhý pomeranč spaříme i s kůrou horkou vodou a důkladně omyjeme.
Nastrouháme kůru z půlky pomeranče. Ze zbylé kůry naděláme řezátkem na kůru ozdobné proužky. Druhý pomeranč také vymačkáme.
Šťávu si dáme do hrnečku a přidáme lžíci moučkového cukru, lžíci vody nebo džusu a vzniklým sirupem důkladně provlhčíme upečený piškot,rozdělený do skleniček, nebo misek.
Zbylou dužinu jak z lisu, tak z kůry opět přidáme ke krému. Nakropený piškot ozdobíme kousky pomeranče, naneseme krém a vršek dozdobíme kůrou a plátkem pomeranče. Necháme odležet.