Opečené houby s česnekem a bazalkou recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 250 g hub (mohou být jakékoliv, já použila krémové žampiony)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička italské směsi bylinek (sušená bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn)
- sladká paprika
- 2-3 lžíce olivového oleje
- větší špetka mletého pepře
- sůl
- 1 KL balsamika
Postup Opečené houby s česnekem a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Použijeme raději menší houby. Pokud je nemáme, ty větší překrájíme. Smícháme utřený česnek s olejem, basamikem a bylinkami.
Do směsi vložíme očištěné houby a necháme minimálně 20 minut marinovat. Pokud nespěcháme, necháme je marinovat přes noc.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Houby vložíme i marinádou do zapékací misky a pečeme 20-25 minut.
Můžeme použít samostatně s chlebem nebo jako přílohu k masu. Je zcela na nás, jak nám budou nejlépe chutnat.