Okurky v hořčicové marinádě recept

Top Recepty, Zavařeniny

Suroviny na recept

okurky nakladačky
1 l vody
1,5 dl cukru
2 dl octa
2 lžičky soli
5 lžiček plnotučné hořčice
kopr
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu s cukrem, octem a solí.

  2. Odebereme trochu nálevu, vychladíme, rozmícháme v něm hořčici, přilejeme ke zbytku a znovu převaříme.

  3. Tímto nálevem zaléváme buď celé malé okurky, nebo výborné jsou ty veliké, co zůstanou omylem na záhonku, rozřízlé podélně na čtvrtky.

  4. Do každé skleničky dáme snítku kopru a stroužek česneku.

  5. Nakonec necháme 20 minut při 80 stupních sterilovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!