Odlehčený segedín - pro nejmenší recept

Top Recepty, Pro děti

Suroviny na recept

plátek vepřového masa
sůl
mletý kmín
kousek sádla
kedlubna
cibulka
sůl
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový plátek nakrájíme na kousky. V kastrůlku rozpustíme sádlo a maso na něm na mírném plameni orestujeme. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Kedlubnu nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme sádlo a jemně orestujeme cibuli. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, osolíme, podlijeme vodou a necháme cca 15 minut podusit.

  3. Maso smícháme s kedlubnovým zelím a podáváme s knedlíkem nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!