Obi pajšl recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

Vše VEPŘOVÉ:
vepřové plíce(u nás dudy)
1 vepřové srdce
1 vepřový jazyk
kus vepřových jater
kus vepřového masa (krkovice, lepší bůček)
1 velká cibule
vepřové sádlo
hladká mouka
6-7 kuliček nového koření
6-7 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
špetka tymiánu
špetka muškátového oříšku
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařít všechno maso, mimo jater.(nesolíme).

  2. Když je maso vařené vyřízneme z plic trubice (třeba pro pejsky) a čisté plíce nakrájíme na kousky. Stejně tak ostatní maso a dáme do zcezeného vývaru. Množstí určíme podle masa a potřebné omáčky (zůstatek vývaru prozatím uchováme pro případ nutného dolití).

  3. Vhodíme bubkový list a v hmoždíři na jemno rozdrcené koření a dále vše vaříme.

  4. Na cibulce orestujeme nakrájená játra (chvilku) a vše vlijeme k ostatnímu masu.

  5. Z mouky uděláme světlou NA SUCHO !!!!zápražku, se kterou zahustíme omáčku.

  6. Teprve nyní podle chuti osolíme. OPATRNĚ přidáme trochu octa a cukru, jak máme rádi. Lze dochutit ještě na talíři. U nás má každý jiné chutě. Podáváme jak kdo chce. U nás někdo s bramborem a jiný s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!