Nudličky ze Shmaky na čínský způsob recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1/2 balení - 100 g šmakounu natura
koření na čínu
1 PL sojové omáčky
1 KL worchesterové omáčky
1 lžíce oleje
1-2 cm čerstvého zázvoru (jak kdo rád)
1 červená cibule
1/4 papriky červené zeleninové
1/2 pórku
sůl
vývar (voda) na podlití
solamyl na zahuštění
2 balíčky čínských nudlí
voda na jejich zalití
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Šmakoun nakrájíme na jemné nudličky a dáme do misky. Zalijeme sójovou omáčkou, worcesterem, přidáme koření na čínu, promícháme a necháme chvíli odstát.

  2. Mezitím v míse zalijeme čínské nudle horkou vodou se solí a necháme stát asi 3 minuty (musí být ponořené). Pak je přelijeme přes cedník a necháme řádně okapat.

  3. V hluboké pánvi (wok) rozehřejeme olej, vložíme nudličky šmakounu a jemně opečeme. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje vložíme na nudličky nakrájený zázvor, pokrájenou cibuli, lehce osmahneme, přidáme nakrájenou papriku, pórek, promícháme a vložíme zpět šmakoun.

  4. Pak přidáme okapané nudle a vše chvíli osmahneme. Po asi 2 minutách podlijeme vývarem a jemně zahustíme solamylem. Dle potřeby ochutíme solí, sojovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!