Nudličky ze Shmaky na čínský způsob recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 1/2 balení - 100 g šmakounu natura
- koření na čínu
- 1 PL sojové omáčky
- 1 KL worchesterové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1-2 cm čerstvého zázvoru (jak kdo rád)
- 1 červená cibule
- 1/4 papriky červené zeleninové
- 1/2 pórku
- sůl
- vývar (voda) na podlití
- solamyl na zahuštění
- 2 balíčky čínských nudlí
- voda na jejich zalití
- sůl
Postup Nudličky ze Shmaky na čínský způsob
Postup přípravy receptu
-
Šmakoun nakrájíme na jemné nudličky a dáme do misky. Zalijeme sójovou omáčkou, worcesterem, přidáme koření na čínu, promícháme a necháme chvíli odstát.
Mezitím v míse zalijeme čínské nudle horkou vodou se solí a necháme stát asi 3 minuty (musí být ponořené). Pak je přelijeme přes cedník a necháme řádně okapat.
V hluboké pánvi (wok) rozehřejeme olej, vložíme nudličky šmakounu a jemně opečeme. Pak je vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje vložíme na nudličky nakrájený zázvor, pokrájenou cibuli, lehce osmahneme, přidáme nakrájenou papriku, pórek, promícháme a vložíme zpět šmakoun.
Pak přidáme okapané nudle a vše chvíli osmahneme. Po asi 2 minutách podlijeme vývarem a jemně zahustíme solamylem. Dle potřeby ochutíme solí, sojovou omáčkou.