Norské závitky recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 plátky- celé filety ryby pangasia nebo jiné, velké a široké na plnění
1 mražený listový špenát v kostkách
cibulka
1 smetana na vaření
sušený česnek
sůl
pepř
podravka
6 surimi tyčinek
půl citronu
6 plátků dušené vepřové šunky
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi osmahneme cibulku na jemno, přidáme osmahnout kostky mraženého špenátu, počesnekujeme, posypeme 1 kávovou vrchovatou lžičkou podravky, pro zvýraznění chuti. Jen lehce spaříme, aby bylo rozmrazeno.

  2. Plátky pokapeme citronem, posypeme podravkou, poklademe plátky šunky, špenátem a tyčinkami. Zabalíme, zpevníme potravinovou nití. Posypeme bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem, osmažíme cca pět minut po každé straně pod pokličkou, aby se propeklo.

  3. Vyndáme závitky a výpeček podlijeme trochou vody, převaříme, popřípadě dochutíme česnekem a podravkou, podlijeme smetanou, dáme zbytek špenátové náplně, pokud zbylo, zahustíme trochou hladké mouky. Převaříme cca 6 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!