Nohatý kuřecí perkelt s hlívou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 velká stehna z kuřete nebo mladé slepice
- 3 cibule
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 paprikový lusk
- sádlo
- mletá sladká paprika
- papriková pasta
- sůl
- mletý pepř
- vývar nebo voda
Postup Nohatý kuřecí perkelt s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Stehna zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli a papriku, hlívu pokrájíme na proužky.
Na sádle zpěníme cibuli, na ní osmahneme osolené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme a podlijeme trochou vývaru. Přidáme paprikovou pastu, mletý pepř a zakryté pokličkou pomalu dusíme, pokud je třeba, po trošce vývarem podléváme.
Když je maso téměř měkké, přidáme pokrájenou papriku a hlívu a dodusíme doměkka. (Hlívu je třeba provařit, tvrdší je špatně stravitelná.) Podáváme s tarhoňou nebo nočky.