Netradiční žemlovka s jogurtem, švestkami a nektarinkami recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

vánočka a nebo starší mazanec
2 kelímky jogurtu s borůvkami nebo lesním ovocem
máslo na vymazání
1/2 litru mléka
cukr
3 vejce
2 jablka
3 nektarinky
malá sklenice kompotovaných švestek
špetka skořice
hrst rozinek nebo sekaných ořechů (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a vymažeme pekáček.

  2. Nakrájíme vánočku nebo mazanec na větší kostky. Do misky dáme mléko v něm namáčíme vánočku.

  3. Pokryjeme řádně spodní část pekáčku i boky. Na vánočku nalijeme ochucený jogurt.

  4. Na něj navršíme nastrouhaná jablka s nektarinkami a švestkami. Lehce pocukrujeme, poskořicujeme, dáme rozinky či ořechy. Zakončíme namočenou vánočkou.

  5. Ve zbytku mléka rozšleháme vajíčka a zalijeme pekáček.

  6. Pečeme zvolna do zlatova. Žemlovka je vynikající teplá, ale i vychlazená chutná báječně.Samozřejmě pocukrujeme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!