Netradiční žemlovka s jogurtem, švestkami a nektarinkami recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- vánočka a nebo starší mazanec
- 2 kelímky jogurtu s borůvkami nebo lesním ovocem
- máslo na vymazání
- 1/2 litru mléka
- cukr
- 3 vejce
- 2 jablka
- 3 nektarinky
- malá sklenice kompotovaných švestek
- špetka skořice
- hrst rozinek nebo sekaných ořechů (nemusí být)
Postup Netradiční žemlovka s jogurtem, švestkami a nektarinkami
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a vymažeme pekáček.
Nakrájíme vánočku nebo mazanec na větší kostky. Do misky dáme mléko v něm namáčíme vánočku.
Pokryjeme řádně spodní část pekáčku i boky. Na vánočku nalijeme ochucený jogurt.
Na něj navršíme nastrouhaná jablka s nektarinkami a švestkami. Lehce pocukrujeme, poskořicujeme, dáme rozinky či ořechy. Zakončíme namočenou vánočkou.
Ve zbytku mléka rozšleháme vajíčka a zalijeme pekáček.
Pečeme zvolna do zlatova. Žemlovka je vynikající teplá, ale i vychlazená chutná báječně.Samozřejmě pocukrujeme dle chuti.