Nepečený kefírovo - višňový dortík recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

1 višňové kefírové mléko 450 g
20 g sypké želatiny
1,5 dl mléka na rozpuštění želatiny
1 šlehačka v prášku
2 dl mléka na ušlehání šlehačky
sterilované višně v čokoládě 2,5 dl sklenice = 250 g
8 g sypké želatiny
0,5 dl vody(na rozpuštění želatiny)
piškoty
šlehačka na dozdobení povrchu

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou. Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g želatiny.

  2. Do kefírového mléka zašleháme rozpuštěnou želatinu s mlékem a zamícháme ušlehanou šlehačku.

  3. Do višní v čokoládě přidáme želatinu rozpuštěnou ve vodě. Už jsem nesladila, je možné přidat trochu cukru, nebo vanilkového cukru a taky udělat třeba dvojitou dávku, višní.

  4. Připravíme si na větší talíř plastový posouvací kruh na nepečené moučníky, dolů rozložíme dětské piškoty, rozetřeme polovinu mírně tuhnoucí kefírové hmoty, pak dáme višně v čokoládě, taky mírně tuhnoucí a druhou polovinu kefírové hmoty.

  5. Dáme do chladničky dobře ztuhnout.

  6. Pak odstraníme kruh a dortík buď nazdobíme celý, nebo krájíme řezy a zdobíme až na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!