Nepečený jahodovo-ostružinový cheesecake recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- piškotový plát (1 cm výška)
- 1 sýr Philadelphia
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 šlehačka
- jahody
- ostružiny
- cukr dle chuti
- 1x želatina do dortů
- 1x dortové želé červené
Postup Nepečený jahodovo-ostružinový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme šlehačku a dáme vychladit do lednice.
Část ostružin prohřejeme s cukrem a šťávu, kterou pustí, doplníme do 250 ml vodou a v té uvaříme červené želé podle návodu.
Odstavíme, přidáme do něj povařené ostružiny a necháme ztuhnout.
Ze ztuhlého želé si vykrájíme tvar ozdoby, kterou potom dáme na střed dortu.
Nachystáme si formu, jejíž boky vyložíme cukrářskou páskou, vložíme piškotový plát, nakrájíme jahody, které přiložíme na pásek.
Jemně vyšleháme sýr s tvarohem, nakonec do něj přimícháme vychlazenou šlehačku, dosladíme podle chuti.
Připravíme si želé do dortu podle návodu a vlijeme do připravené hmoty, rozmícháme a nalijeme do formy, rozetřeme ke stranám a povrch uhladíme.
Doprostřed dáme ozdobu, kterou jsme vykrojili z červeného želé s ostružinami, ostružiny naskládáme dokola dortu a povrch můžeme zalít slabou vrstvou bílého dortového želé. Dáme vychladit (nejméně 2 hod.)