Nepečený čokoládový cheesecake s kondenzovaným mlékem recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- na korpus:
- 130 g máslových sušenek (rozemletých najemno (např. BeBe))
- 70 g másla (rozpuštěného)
- na cheesecake:
- 2,75 lžičky želatiny
- 1/4 (60 ml) hrnku vody
- 450 g plnotučného měkkého tvarohu
- 340 g hořké čokolády (rozpuštěné a vychlazené)
- 1 plechovka (400 g) slazeného kondenzovaného mléka
- 1 hrnek (235 ml) smetany ke šlehání
Postup Nepečený čokoládový cheesecake s kondenzovaným mlékem
Postup přípravy receptu
-
Korpus:
Předehřejeme troubu na 180°C.
Smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem.
Dno dortové formy vel. 20 cm. vyložíme pečícím papírem a směs do něj vtlačíme.
Pečeme v předehřáté troubě cca 5 - 8 minut, necháme vychladnout.
Cheesecake: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout.
Ze smetany na šlehání vyšleháme tuhou šlehačku, a to buď ručním mixérem nebo v kuchyňském robotu. Pozor, abychom ji nepřešlehali! (Někde jsem četla, že by se do ní mělo přidat pár kapek citronové šťávy, která pomůže pěnu ještě více ztužit. Zatím jsem ale nezkoušela).
V hluboké nádobě kuchyňského robotu nebo ručním mixerem utřeme tvaroh do hladké pěny. Postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládu a stále šleháme.
Postupně vmícháme kondenzované mléko.
Vodu dáme do menší misky a nasypeme do ní rovnoměrně želatinu. Necháme chvilku odstát. Potom ji zamícháme a dáme do mikrovlnné trouby ohřát asi na 30 - 60 sekund. Směs bude bublat. Necháme ji lehce vychladnout a poté ji nalijeme do čokoládové směsi a stále šleháme.
Pomocí stěrky lehce vmícháme ulšehanou šlehačku a jemně, ale řádně, promícháme.
Nalijeme do vychlazeného korpusu a a před podáváním necháme řádně vychladit v lednici, ideálně přes noc.
Krájíme ostrým nožem, který si mezi řezy vždy očistíme.
Můžeme podávát ozdobené šlehačkou a posypané čokoládovými hoblinkami.