Nepečené ostružinové mlsání recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 ml doma zhotovené lučiny
- 1 vanilkový cukr
- 2 banány
- nutella s lískovou příchutí, množství podle každého
- 2 balíčky kulatých piškotů
- Na ozdobu:
- 10-12 velkých lesních ostružin
- 4 meruňky
- pár kuliček bílého hroznového vína
- mleté oříšky
- 150 g hořké čokolády
- půl kelímku smetany ke šlehání
Postup Nepečené ostružinové mlsání
Postup přípravy receptu
-
Piškoty rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme pokryli potravinářskou fólií.. Polovinu lučiny (250 ml) smícháme s vanilkovým cukrem. Druhou polovinu lučiny smícháme s nutellou. Meruňky přepůlíme a zbavíme pecek. Banány oloupeme a pokrájíme na kolečka. Na piškoty poklademe kolečka banánů střídavě s kousky meruněk. Potřeme vrstvou lučiny s vanilkovým cukrem. Opět poklademe piškoty, navrstvíme ostružiny, hroznové víno a opět potřeme vrstvou lučiny, smíchané s nutellou.
Takto opakujeme vrstvení ještě jednou a ukončíme vrstvou, smíchanou z obou druhů lučiny. Nad párou rozpustíme čokoládu, kterou smícháme se smetanou ke šlehání. Dort potřeme polevou z čokolády a dozdobíme ovocem. Dáme do chladu nejlépe přes noc.