Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky recept
Top Recepty, OmáčkyPostup Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže a asi na 30 sekund ponoříme do vařící vody. Pak je vyjmeme a sloupneme slupku. Nakrájíme je na větší kusy.
Vložíme je do hrnce spolu s máslem a s oloupanou přepůlenou cibulí, osolíme a na velmi mírném ohni je necháme asi 40 minut vařit, občas zamícháme, větší kousky rajčat rozmačkáme vařečkou.
Pak opepříme, ochutnáme, podle potřeby dosolíme, vyjmeme cibuli a můžeme vypnout. Nic víc není potřeba, omáčka je opravdu lahodná, stačí smíchat s těstovinami a na talíři posypat strouhaným parmazánem.