Nakládané Hermelíny recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 oliv
- 1 čerstvá paprika
- 2 Hermelíny
- 300 ml oleje
- 2 feferonky
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- lžička provensálského koření
- špetka soli
Postup Nakládané Hermelíny
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem.
Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření.
Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.
Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: papriku, cibuli, olivy, půlku Hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední Hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo.
Uložíme na týden do lednice.