Nakládaná vepřová krkovice recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Potřebujeme:
Vepřová krkovice
Cibule
olej
česnek 4-6 stroužků
grilovací koření
sůl
sladká paprika
pálivá paprika
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme na silnější plátky které mírně naklepeme a osolíme z obou stran.

  2. Marináda: do misky dáme trošku olivového oleje, utřený česnek,na špičku nože pálivou papriku, sladkou papriku a sůl. Vše smícháme a potíráme směsí plátky krkovice. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.

  3. Naložené maso nandáme na pekáč,polijeme zbytkem marinády. Na plátky nakrájíme cibuli a poklademe na maso. Maso trošku podlijeme vodou, přikryjeme a dáme do trouby na 180°C. Když je maso měkčí, tak maso odkryjeme a necháme dopéct. Maso políváme šťávou. Šťávu vydusíme na tuk, poté jí zaprášíme hladkou moukou a necháme povařit. Podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!