Nakládaná pečená kolena recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřová kolena (já měla 2 přední a 2 zadní)
- Nálev cca 3 l:
- voda
- 10-12 stroužků česneku (3-4 ks jednostroužkového)
- 2 větší cibule
- 6x bobkový list
- 8 kuliček nového koření
- 15 kuliček celého pepře (černého)
- 1 lžička tymiánu (nebo snítka čerstvého - já ho bohužel nemám)
- sůl
- po přendání do pekáče:
- sůl
- drcený kmín
Postup Nakládaná pečená kolena
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek očistíme.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky.
Vše dáme i s kořením do hrnce, svaříme a necháme vychladit.
Vepřová kolena očistíme, omyjeme a nařízneme přes kůži až ke kosti, aby se nálev dostal co nejlépe k masu u kosti.
Pak nálevem zalijeme kolena tak, aby byla ponořená. Asi 48 hodin je necháme v chladu odležet.
Během je dvakrát obrátíme.
Potom nakládaná kolena vaříme na velmi mírném ohni (táhneme) v nálevu asi 90 minut.
Pak kolena vyjmeme, přendáme do pekáčku, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Kolena pečeme na cca 200°C po dobu cca 1 hod., až jsou zlatohnědá s křupavou kůrčičkou.
V průběhu pečení přeléváme vývarem, ve kterém byla kolena naložená a uvařená.
Upečená nakládaná kolena podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Dobrou chuť.