Nafoukánci recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 20 dkg moučkového cukru
- 20 dkg másla, opravdu máslo
- 30 dkg mletých vlašských ořechů
Postup Nafoukánci
Postup přípravy receptu
-
Cukr s máslem vyšleháme do hladkého krému a přišleháme ořechy. Plníme do formiček jen z jedné třetiny, těsto se vyfoukne. Nejlépe do formiček na ořechy.
Pečeme (sušíme) na 140-150 st. zhruba 8 minut.
Až těsto kolem formičky zrůžoví vyzkoušíme jednu formičku po mírném zchladnutí vyklepnout a podle barvy ještě chvilinku dopékáme a nebo je cukrovíčko upečené. Špatně se určuje na minutu čas, každá trouba to má jinak. Nemusí se nechávat uležet, po vychladnutí můžeme papat. Dobrou chuť!