Myslivecké vepřové s mrkví recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové plece
- 6 velkých mrkví
- 2 cibule
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř
- 5 bobkových listů
- 5 ks nového koření
- koření Divočina
- olej
Postup Myslivecké vepřové s mrkví
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty zprudka opékáme.
Osolíme, přidáme směs koření na divočinu, zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme asi 45 minut.
Vydusíme až na tuk, jen velmi lehce zaprášíme moukou, zalijeme troškou vody, aby se udělala šťáva, nikoli však omáčka !!!
Ve vedlejším kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme lehce cibuli a vložíme mrkev, nastrouhanou na silnější, asi 0,5 cm plátky.
Přidáme bobkové listy a nové koření, sůl, pepř a podlijeme vodou.
Necháme dusit, až bude mrkev poloměkká a voda se vydusí. Podáváme s bramborem, přelité masovou šťávou.