Myslivecké roštěnky recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 500 g hovězí roštěné
- 1 lžíce hladké mouky
- 1,5 dl masoxu nebo masového vývaru
- petrželová nať
- mletý černý pepř
- sůl
- 150 g žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- kmín
Postup Myslivecké roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, tuk na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a několik minut povaříme.
Žampiony nakrájené na plátky a jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme prolisovaný česnek, kmín, sůl a přikryté dusíme do měkka.
Šťávu nalijeme na roštěnky, obložíme houbovou směsí a posypeme nasekanou petrželovou natí. Podáváme s brambory nebo opékanými brambory. Dobrou chuť.