Mušle na citronovém rizotu recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- Jakubské mušle 10 kusů
- stává z 1 citronu
- 3 PL olivového oleje
- 1 PL medu
- hrubě mletý pepř
- sůl
- Risoto:
- 200 g mléčná ryze nebo italská risoto rýže
- 1 šalotka
- zeleninový bujón nebo vývar
- 2 PL olivový olej
- máslo z lednice
- Parmasan
- stáva z 1/2 citronu
- hrst pokrájené meduňky (MELISSA OFFICINALIS)
Postup Mušle na citronovém rizotu
Postup přípravy receptu
-
Jakobské mušle naložíme na 1-2 hodiny do směsi dle popisu (kromě soli a pepře). Doba grilování je asi tak 10 min. Mušle mají lehce růžový nádech. Nakonec lehce osolit a opepřit.
Risoto: Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme. Vlejeme zeleninový vývar tak, aby rýže byla tímto pokrytá. Za stálého míchání (asi 20 min.) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru).
Pak přidat studené máslo a parmazán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohně a nechat v klidu. Rýže má být al dente.
Nakonec dáme šťávu z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS.