Mrkvový dort s kokosem a ananasem recept
Top Recepty, DortySuroviny na recept
- Na dort:
- 2 hrnky (250 g) hladké mouky
- 2 ČL jedlé sody
- 1/2 ČL soli
- 2 KL mleté skořice
- 3 vejce
- 2 hrnky (400 g) krupicového cukru
- 3/4 hrnku (180 ml) rostlinného oleje
- 3/4 hrnku (180 ml) podmáslí
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 2 hrnky (250 g) na jemno nastrouhané mrkve
- 225 g ananasu (nakrájeného na kousky, z ananasového kompotu)
- 100 g strouhaného kokosu
- 1 hrnek (100 g) vlašských ořechů nasekaných na hrubo
- Na krém:
- 180 g smetanového sýru (smetanová Lučina, Philadelphia)
- 90 g másla při pokojové teplotě
- 1 1/2 KL vanilkového extraktu
- 270 g moučkového cukru
Postup Mrkvový dort s kokosem a ananasem
Postup přípravy receptu
-
Dort: dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Ve větší míse smícháme první 4 suroviny.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny (v kuchyňském robotu nebo ručním šlehačem), přidáme olej, podmáslí a vanilkový extrakt. Promícháme.
Snížíme rychlost a opatrně vmícháme směs mouky.
Přidáme mrkev, ananas, kokos a ořechy. Promícháme.
Směs rovnoměrně rozlijeme do připravených forem.
Pečeme při 180° 25 až 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Necháme úplně vychladnout a ozdobíme krémem.
Krém: smetanový sýr ušleháme s máslem a vanilkovým extraktem do pěny.
Postupně přidáváme moučkový cukr a ušleháme dohladka.
Před zdobením necháme krém vychladit v lednici.