Mrkváč s mascarpone a jahodami recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

4 vejce
1 hrnek třtinového cukru
pár kapek vanilkové esence
2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
1/4 hrnku oleje
2 hrnky jemně strouhané mrkve
hrst hoblinek mandlí + na ozdobu
půl lžičky nastrouhané kůry z pomeranče
olej a kokos na vysypání
Na krém:
1 mascarpone
1 smetana ke šlehání
pár kapek vanilkové esence
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu:
čerstvé jahody
20 g čokolády Milka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, mouku s práškem do pečiva, sůl, olej, nastrouhanou mrkev, mandle, pomerančovou kůru a vše řádně promícháme. Těsto nalijeme na plech vysypaný kokosem. Já použila malou koláčovou formu a srnčí hřbet. Pečeme při 180°C asi 40 minut.

  2. V míse vyšleháme smetanu do tuha, přidáme mascarpone, vanilkovou esenci, vanilkový cukr, moučkový cukr a řádně promícháme.

  3. Korpus necháme zcela vychladnout, potřeme ho vrstvou krému a ozdobíme pokrájenými jahodami a strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!